Намери ни
To Top

Дерменджиев: Да се надяваме на добър жребий

Нека да има един български клуб и името България да го чуват с отбора Лудогорец. Това каза старши треньорът на разградчани Георги Дерменджиев, който беше под доста голяма емоция след триумфа в Белград. Лудогорец спечели с 4:2 след продължения и ще играе плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Той отличи характера и тактическата дисциплина на своите момчета.


„Аз искам да поздравя първо футболистите за характера, който проявиха срещу един отбор, който знае как да играе не само международни мачове, а и в България. Доста хора бяха скептици. Доста неща се изписаха. Мачът наистина беше такъв – поведоха ни, но характерът и тактическата постановка, която спазват – стигнахме до 2:2 и в продълженията беше едно тотално надиграване. Това е най-добрият мач от това лято на отбора, но като потенциал мисля, че имат още възможности тези футболисти.”

Дерменджиев призова българите за подкрепа. „Да се надяваме на добър жребий. Българските фенове може да не са такъв врящ котел, но отборите, които идваха преди два сезона, радваха всички българи. Справихме се и с това, макар че искаха да създадат една психоза, че може да се получи тук какво ли не. Искам да бъда реален и независимо кой отбор е, да бъде така поддържан. Защото аз исках и Левски да продължи и който и да е отбор – и ЦСКА, и Славия, и Берое, за да може българският футбол да има едно лице. Трябва да бъдем българи в това отношение. Радвам се за клуба, за хората, които работят в клуба и за феновете, които бяха малко, но дойдоха да си подкрепят отбора. Ние къде ги чухме, къде не, но дойдоха. Трябва да пазим това, което имаме и да го поддържаме.”

Той призна, че е бил подразнен от интервю, но не пожела да споменава имена. „Трябва да бъда абсолютно откровен. Наскоро имаше едно много сериозно интервю, аз ги чета на тези хора. Но ако кажа името, ще го сложат на мен. Всичко се върши по време на подготовки, всичко преди мача. В съблекалнята един треньор има 2-3 минути. Когато трябва да почне първото продължение, футболистите усетиха, че Звезда вече не са това, което трябва. Вярно, в края имаше и схващане, но футболистите играха с много голям характер, тактически много правилно. Видяхте какви бяха головете, няма да казвам сега, защото техният треньор каза, че в Разград ни били превъзхождали.

Принципно 4 гола… Не искам да го казвам пак името. Прекалено много говорихме как ще ни повлияе това име… Искам да играем на Васил Левски и 40 000 да ни гледат, а не да ни псуват.

Целият отбор има изключително висока оценка. Това, че Вандерсон е завършил, е майсторство. Той постепенно вдига нивото си и аз искам да ви кажа само, че отборът има още и игрово, и функционално да се подобрява.”

Дерменджиев бе помолен да направи паралел между сегашния отбор на Лудогорец и онзи, който игра в групите на ШЛ през 2014/15. „Отборите са различни, има доста различни футболисти. Аз мисля, че този отбор ще достигне онова ниво на онзи отбор.”

Що се отнася до жребия в петък, наставникът каза: „Вие знаете предварително – отива човек, който да носи късмет. Това е съдба, който и да се падне, така да бъде. Ние вече сме влезли през парадния вход на Лига Европа, искам да играем и в Шампионската лига. Когато дойдох, казах, че отборът ще стане шампион и ще играе в Шампионската лига. Виждате, че нещата се сбъдват. Радвам се за футболистите и за хората, които управляват клуба. Нека да има един български клуб и името България да го чуват с отбора Лудогорец”, завърши Дерменджиев.

Ощр от категория Шампионска лига