Намери ни
To Top

Женският баскетболен отбор на Дунав вече не съществува

Женският баскетболен отбор на „Дунав 8806“ вече не съществува, стана ясно на пресконференция на Управителния съвет на клуба днес.

Ръководството на клуба в по-голямата си част подава оставка, като самият клуб прекратява дейността си. Предстои в близките два месеца да се подадат документи за регистрация на нов клуб, чието име все още не е ясно. Със сигурност на този етап е ясно, че новият клуб ще развива детско-юношеската школа, а ако се намери евентуално финансиране, ще се мисли за нов представителен женски отбор.


„Дали ще има отбор, зависи от русенската общественост. Това е интересът на общината и русенския бизнес – дали го искат, с какво финансиране. Говорим за тотален рестарт на целия проект, да се гради един млад перспективен отбор, с който да се работи и в да има успех в близко бъдеще. Може би е добре да няма пропусната година, но това може да се случи единствено с ясен и гарантиран 100 % бюджет“, заяви Младен Ганчев от УС. Той единствен ще продължи да е ангажиран с баскетбола, докато другите двама членове на ръководството – досегашният президент Красимир Трифонов и Иван Иванов категорично заявиха оттеглянето си от този спорт. И двамата се мотивираха с емоционална умора и изчерпване, както и с демотивация. Като основна причина бе посочено и отношението на Българската федерация по баскетбол, което бе определено от Красимир Трифонов като непоследователно и тенденциозно спрямо русенския тим. За шестте години, в които той бе президент, отборът е спечелил четири шампионски титли и четири купи, а отделно е сбъдната и голямата мечта – отборът да играе в евротурнири и да печели в новата зала „Булстрад Арена“. Изрично бе подчертано, че оттеглянето на УС не е свързано с представянето на баскетболистките в тазгодишното първенство, където те не успяха да защитят титлата си, а спечелиха бронзови медали. Членовете на ръководството на клуба бяха категорични, че клубът не е фалирал и няма неизплатени заплати. „Проектът се изчерпа като енергия, не като финанси“, заяви Иван Иванов. Всички състезателки и треньорът Георги Божков са получили своите едномесечни предизвестия и дължимите възнаграждения.

Ощр от категория Баскетбол