Намери ни
To Top

Сан Антонио разби Оклахома и поведе в серията

Отборът на Сан Антонио Спърс започна с категорична победа полуфиналната серия с Оклахома Сити Тъндър в Западната конференция на НБА. „Шпорите” надделяха като домакин със 124:92 и по този начин поведоха с 1-0 победи.

Иначе двубоят в „AT&T Сентър” не предложи очакваното от всички зрелище между два от най-силните отбори в лигата. Играчите на Грег Попович започнаха вихрено срещата и още след първата част имаха изключително комфортен аванс от 23 точки – 43:20.


Домакините продължиха да играят много по-силно от своя съперник като разликата в тяхна полза растеше постоянно. Логично петкратните шампиони се оттеглиха на почивка при резултат 73:40.

Доминацията на Сан Антонио продължи и през второто полувреме, като „шпорите” безпроблемно затвориха мача в своя полза, повеждайки в серията с 1-0. ЛаМаркъс Олдридж бе над всички за победителите, отчитайки се със страхотните 38 точки, а 25 добави лидерът на тима Кауай Ленърд.

За гостите от Оклахома най-резултатен бе Серж Ибака, завършил с 18 точки. Двете големи звезди на „гръмотевиците” Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук не се представиха на нужното ниво, записвайки скромните за техните стандарти 16 и 14 точки.

Следващият двубой между двата тима е отново в Сан Антонио.

Ощр от категория Баскетбол