Намери ни
To Top

Хасковлии посрещнаха като идол Григор Димитров

Обичам моя роден град! Това написа в почетната книга на Хасково най-успелият български тенисист Григор Димитров. Днес именият хасковлия пристигна в родния си град, за да получи званието “Почетен гражданин” на Хасково на изключително емоционална церемония, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Десетки фенове на Гришо дойдоха на площадка “Юнак”, за да видят своя идол. Председателят на Общинския съвет Таня Захариева връчи на Григор почетния знак на Хасково.


Званието му бе присъдено с решение на Общинския съвет от 31 януари, 2014 година. В сърцата на хасковлии, Григор отдавна е почетен гражданин, каза кметът на Хасково Добри Беливанов. Той му подари картина “По пътя” на друг почетен хасковлия – Иван Чаушев, за да му напомня за родния край. А Димитров записа в почетната книга – “Обичам моя роден град”. Той не успя да скрие емоциите си и дори се просълзи. След официалната част Гришо раздаде десетки автографи на най-верните си фенове. Пред журналисти той заяви, че амбицията му е да спечели турнира в Истанбул.

В началото на следващата седмица ракета номер едно стартира участието си в турнира в южната ни съседка. Той изрази съжаление, че все по-рядко може да се връща в България. А относно новия си треньор Франко Давин, който бе с него, сподели, че все повече се сработват заедно. Гришо опроверга слуховете, че се е разделил с Никол Шерцингер. След импровизираната пресконференция той проведе открит урок с тенисистите от тенис клуб “Хасково 2015” и от Димитровград.

Ощр от категория Тенис