Намери ни
To Top

Фиорентина надви Аталанта в голово шоу

Отборът на Фиорентина записа втора победа в първенството на Серия А. В гостуването си от 26-ия кръг на стадион „Атлети Адзури д’Италия” в Бергамо „виолетовите” се наложиха с 3:2 над състава на Аталанта. Това бе втори пореден успех за тима от Флоренция, след като в миналия кръг бе победен и Интер.

Много силен мач за Фиорентина изигра играещият под наем от Барселона Кристиан Тейо, който се отличи с гол и асистенция.


В 67-ата минута крилото подаде на Матиас Фернандес, който откри за гостите. В 81-ата Тейо удвои преднината на своя тим, но три минути по-късно домакините намалиха чрез Андреа Конти, който вкара за 1:2.

В 87-ата минута Никола Калинич върна аванса на гостите от два гола, разписвайки се след асистенция на Борха Валеро. До края на мача обаче имаше време за още едно попадение. То бе на сметката на „синьо-черните“, а в негов автор се превърна Маурисио Пинила, който се разписа в 90-ата минута за крайното 2:3. Секунди преди последния съдийски сигнал Андреа Конти от домакините бе изгонен, след като получи втори жълт картон.

С днешния успех играчите на Паоло Солса вече имат актив от 52 точки и заемат третото място в класирането. Аталанта остава на 13-та позиция с 29 пункта.

Ето и още резултати от 26-ия кръг на Серия А:
Дженоа – Удинезе 2:1
Сасуоло – Емполи 3:2
Торино – Карпи 0:0
Рома – Палермо 5:0

Ощр от категория Футбол