Намери ни
To Top

На косъм от фалит! Левски се размина с десетки милиони дългове

26-кратният шампион на България Левски бе на косъм да обяви тотален фалит, задлъжнявайки с десетки милионе евро. Преди време „сините“ направиха рискова сделка, без да осъзнвават, че тя може да им коства съществуването. Клубът обаче спечели суперделото със Спортинг (Лисабон) за нападателя Валери Божинов. Това разкри пред „Меридиан Мач“ юристът Иво Ивков, който също така съобщи, че напуска „Герена“ след 20-годишна служба.


Раздялата между двете страни идва по взаимно съгласие.

„Аз оставам левскар завинаги и ще бъда на всеки мач на трибуната с феновете. Но просто от професионална гледна точка няма да бъда част от клуба. Седнахме с шефовете, с Иво Тонев, с Георги Иванов и се разбрахме. Имам много ангажименти и в Апелативната комисия на УЕФА, и в ЦИК, и с другата ми работа като адвокат“, аргументира решението си Ивков.

„Исках да се оттегля още през лятото, но трябваше да остане, понеже бях поел някои много тежки дела. Едното бе за Валери Божинов, за когото предупреждавах многократно да не се подписва договор, защото загуба на делото със Спортинг щеше да бъде животозастрашаващо (б.а. – Божинов дойде на „Герена“ през пролетта на 2013 г.). Ако се бе наложило на Левски да плаща на лисабонския клуб, то ставаше въпрос за десетки милиони в евро. За щастие успяхме да се справим както с него, така и с делото по случая „Рафаел Бастош“. Смятам, че това е забележителен успех за всички нас. Близо 20 години работих с огромно желание за клуба. Имам много спечелени казуси, като това за Фелипе да Коща от ЦСКА. Щастлив съм и се разделям с добри чувства с всички на „Герена“, допълни още Иво Ивков.

Ощр от категория Тема на деня