Намери ни
To Top

Расизъм в Испания след Барса – Еспаньол! Пике и Суарес с тежки закани към баските

 

Страхотен скандал е на път да се разрази в Испания след острите събития и реакции, последвали победата на Барселона над Еспаньол с 4:1 в първи мач за Купата на Краля.
„От Еспаньол се имат за привилегировано малцинство. Очаквам да не са толкова малко, както онзи ден, когато не си напълниха стадиона за дербито. Да видим сега в реванша дали ще го напълнят“, заяви каталунският бранител Жерар Пике пред Orange TV, цитиран от „АС“.


„В заключителните минути на дербитата е много нагорещено. Те имат стил на игра, който е на ръба на пзоволеното. Има съдии, които го позволяват, и такива, които не го позволяват. Това е футбол, не американски футбол“, сподели защитник пред Canal+.

„В реванша може да стане всичко. Още си спомням как победихме Хетафе с 5:2 в първия мач за Купата на краля и след това загубихме с 0:4 в реванша“, каза още Пике.

След срещата нападателят на Барселона Луис Суарес е изчакал съперниците си и започнал да крещи по тях. Действията на уругваеца са описани в доклада на главния съдия Мартинес Мунуера.

„Веднага след края на срещата в тунела към съблекалните номер 9 от отбора на Барселона Луис Суарес изчака футболисти на Еспаньол и се обърна към тях с думите: „Тук съм, чакам ви, елате. Вие сте боклуци“, пише арбитърът в официалния документ.

Според каталунско радио футболист на Еспаньол е заплашил свой съперник от Барселона с думите „Ще те смачкам”. Секунди по-късно се стигнало до сблъсъци между играчи на двата отбора.

Източник: Блиц

Ощр от категория Тема на деня