Намери ни
To Top

Предстои една от най-важните стъпки за изграждането на комплекс „Локомотив“

Фенклубът на Локомотив Пловдив направи обръщение във връзка със строежа на стадиона:

Локомотивци,

От началото на 2024 г. провеждаме редовни срещи с новия екип на Община Пловдив, който отговаря за строителството на комплекс Локомотив. В хода на тези срещи фокусът беше върху маркиране на основните параметри, на които трябва да отговаря комплексът след своето завършване, което да даде възможност на общината да планира и изпълни инвестицията в срок до 2026 година. Предмет на обсъждане бяха и текущи въпроси, свързани с експлоатацията на стадиона.


В резултат на обсъжданията с Община Пловдив и кмета г-н Костадин Димитров, в качеството на инвеститор, се поеха следните основни ангажименти и бяха определени следните основни етапи:

– Цялостно завършване на стадион „Локомотив“, включително ъглови сектори, подмяна на осветлението, като всички елементи от стадиона да отговарят на изискванията на УЕФА за провеждане на международни футболни срещи от IV категория;

– Помещенията под всички трибуни и сектори да бъдат използваеми, като със своята функция допринасят за превръщането на комплекса в обществен център, който да бъде използван целогодишно от всички граждани. Това включва изграждането на музей, детски парти център, клубен магазин, спортен бар и други.

– Изграждане на паркова и паркинг зона с необходимата техническа и комуникационна инфраструктура за задоволяване на нуждите на комплекса и изпълнение на изискванията на УЕФА за провеждане на международни футболни срещи, включително изграждането на необходимите нови съоръжения – рекреационни зони, трафопостове, резервоари и други.

– Изграждане на нови автомобилни и пешеходни подходи към комплекса за разделяне на потоците, спрямо изискванията на УЕФА;

– Подновяване на тренировъчните терени;

– Подновяване на основния терен на ст. „Локомотив“ и изграждане нова поливна, дренажна и отоплителна система;

– Изграждане на единна озвучителна уредба за целия стадион;

– Изграждане и оформяне на периметъра на комплекса по цялото протежение към парк Лаута, с което комплексът да бъде естествено продължение на градската среда;

– Изграждане на общежитие за нуждите на детско-юношеската школа на „Локомотив“ с приблизителни параметри ЗП – 800 м2 и РЗП – 3000 м2;

– Строителните дейности трябва да се извършват по начин, които не възпрепятства провеждането на футболни срещи на Локомотив Пловдив;

– Намиране на решение за дългосрочната техническа поддръжка на комплекс „Локомотив“ и всички сгради и съоръжения в него, като по темата пряко се работи с футболния клуб. Обсъдени са различни примери от световната практика. Очаква се официално предложение за решение на темата.

Предстои една от най-важните стъпки на изграждането на комплекс „Локомотив“, която трябва да свърже всичко изградено до момента в едно цяло – обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на части от комплекса, за които има изготвени работни проекти. Предстои и въвеждането в експлоатация на помещенията под изградените трибуни.

Както винаги, привържениците на Локомотив Пловдив ще продължим да следим работата на Община Пловдив, като ще извършим детайлна проверка на всички компоненти от предстоящата поръчка за избор на изпълнител след официалното ѝ обявяване. Нашето очакване е, че сроковете, които са били обсъждани в хода на разговорите, ще бъдат спазени при планирането и най-вече при изпълнението на поръчката.

Очакваме Община Пловдив да работи с желание и активност, които съответстват на обществената значимост на проекта, който към момента се явява най-модерният спортен комплекс в България, а стадионът ще може да получи възможно най-високата категория на УЕФА – 4 !

Разчитаме, че неговото изпълнение няма да бъде повлияно и обвързано с други текущи и бъдещи обществени събития в страната.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558