Намери ни
To Top

Берое ще бори Левски под Аязмото

Отборът на Левски гостува на Берое в среща от 18-ия кръг на българската „А“ група. Двубоят в Стара Загора започва от 17:30 часа. Първият мач между двата тима през сезона завърши с победа на „сините“ с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов“.
Във временното класиране Левски е лидер с 34 точки, като води с 2 пред Литекс и с 3 пред Лудогорец, който от 14:00 часа гостува на Ботев (Пловдив).


Берое е на четвъртото място с актив от 27 точки.

Наставникът на Берое Хубчев ще трябва да се оправя с доста проблеми. Очаква се националът Атанас Зехиров да пропусне двубоя. Той лекува разтежение и не е напълно възстановен. Почти сигурно като десен бек ще играе Венцислав Василев, а в центъра на отбраната ще се завърне Георги Динков, който ще си партнира с капитана Иво Иванов. Вляво ще е Веселин Пенев. С проблеми е и Стивън Петков, който е играчът до 21-години, започващ мачовете на Берое. Очертава се и той да не излезе срещу „сините“. В такъв случай Хубчев ще бъде принуден да прибегне към услугите на халфа Емин Ахмед, който е играл само в един мач от кампанията. До него ще бъдат още Игор Джоман и Елиаш. Спас Делев ще бъде преместен на лявото крило, по дясното ще е Неманя Милисавлевич, а на върха на атаката Исмаил Иса.

Треньорът на Левски Стойчо Стоев ще направи някои промени в състава си. Наставникът ще върне в центъра на защитата австрийския здравеняк Максимилиан Карнер.Той би трябвало да заеме мястото на Йордан Милиев въпреки отличния мач, който бившият капитан на Локо (Пд) изигра. Така Левски ще се върне към обичайния си вид в отбрана с Миланов, Карнер, Белаид и Веско Минев. Една от дилемите е кой да започне в халфовата линия. Сигурни са Де Нооxер и Георги Костадинов, а за третото място се борят Владимир Гаджев и Мигел Бедоя. Първият изглежда с по-големи шансове, тъй като е по-свеж. Сигурни за местата си са Умар Диаби и Роман Прохазка, а въпросът е кой ще бъде атакуващ футболист от ляво. С оглед на тежкото гостуване, което се очертава, твърде вероятно е Стойчо Стоев да заложи на по-дефанзивния Мики Орачев, който да измести от състава Божидар Краев.

Ощр от категория Анализ