Намери ни
To Top

Алонсо за спринтовете: Те не означават нищо

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо продължава да недоволства от полученото наказание в спринта в Китай преди две седмици.

В Шанхай испанецът бе санкциониран с 10 секунди и 3 наказателни точки за контакта му с Карлос Сайнц в борбата на двамата сънародници за третото място. Впоследствие Астън Мартин поиска преразглеждане на това решение, но тази молба на британския тим бе отхвърлена вчера.

Така преди втория спринт за годината, който ще се проведе по-късно днес в Маями, Алонсо обясни пред медиите, как тези състезания не означават нищо.


Той също така засегна и темата с наказанията, които му бяха дадени в Австралия за инцидента с Джордж Ръсел и в Китай след това.

„Не знам какво ще е темпото ни в дългите серии. В тренировката не направихме нито една дълга серия. Както и да е, спринтът не е означава нищо, особено защото не можем да се борим или нещо подобно. Получаваме наказания, каквото и да направим. Така че той е за забавление, но не и за нас, не е интересен“, обясни Алонсо.

Той също така се върне и към спринтовата квалификация, в която остана едва осми, точно зад съотборника си Ланс Строл.

„Беше трудно да разгадаем какво ще е сцеплението на пистата, преминавайки от средно твърдите към меките гуми в края. Беше трудно, не еднакво за всички. Класирахме двете коли за третата фаза, което беше целта ни, сега да видим какво ще направим в спринта“, каза двукратният шампион.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558