Намери ни
To Top

Алберт Попов направи дарение на НСА

Най-добрият български скиор Алберт Попов направи дарение за Образователния и олимпийски център на Националната спортна академия „Васил Левски“. Така посетителите на музея вече ще могат да видят каската, с която Алберт спечели първия си подиум за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Палисейдс Тахо (САЩ) и състезателния му номер от финалите на СК през 2023 г

Алберт направи дарението си по време на тържественото събрание в навечерието на 24 май. На него академичната общност на Национална спортна академия отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

По време на събитието грамоти за високи спортни постижения през учебната 2023/24 г получиха сноубордистите Радослав Янков и Тервел Замфиров.


Гости на тържеството бяха и още две от звездите ни в сноуборда Кристиан Георгиев и Александър Кръшняк.

Събитието завърши с шествие, водено от Студентския съвет, с поднасяне на цветя пред барелефа на Светите братя Кирил и Методий и пред паметниците на бивши ректори пред Ректората. Финален щрих на празника бе засаждането на дръвче от академичното ръководство и официалните гости в алеята с японски вишни в кампуса на Академията.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558