Намери ни
To Top

Българите в паника: Иде ли Трета световна война? ГРАФИКА

В първите часове на 14 април Иран атакува Израел с 300 дрона. 99% от тях бяха прихванати от противовъздушната отбрана на съседните страни на Израел. На фона на войната в Украйна, тези агресивни действия от страна на иранската държава провокираха разговори на високо ниво, свързани с Трета световна война.  

Световните лидери не останаха безразлични към атаката на Иран.


 

пита читателите си „ще гръмне ли Трета световна война след атаката на Иран, в опасност ли е България?“ В анкета на сайта ни 46.99% са отговорили „не, ще се разминем и този път“. 

Според 28% от допитаните „Третата световна война е агониращо близо“. 

21.21% от анкетираните смятат, че „България е винаги в опасност, когато има военни конфликти“. 

Едва 3.81% от читателите на  нямат мнение по темата. 

Припомняме, че на 13 април Иран започна атака срещу Израел. Военните дронове, изстреляни в късните часове, се очакваше да достигнат целта си до няколко часа. 

Иран изпрати десетки безпилотни летателни апарати към Израел. Малко преди това The Times of Israel съобщи за видеоизявление на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, в която той предупреждава за възможната атака от страна на Иран. „

„Знам, че вие, гражданите на Израел, също ще запазите спокойствие. Призовавам ви да се вслушате в указанията на командването. Ние сме заедно и с Божията помощ заедно ще победим всички наши врагове“, заяви Нетаняху.

Междувременно иранците излязоха по улиците, за да отпразнуват нападението срещу Израел, докато други чакат на дълги опашки за газ заради очаквания суров отговор на Израел.

Отговорът на Израел не се забави. 

Израелски ракети удариха обект в Иран на 19 април. Иранската информационна агенция Фарс съобщи, че е била чута експлозия на летището в иранския град Исафахан, но причината за момента не е известна. 

Иран задейства батареи за противовъздушна отбрана рано тази сутрин след съобщения за експлозии близо до град Исфахан, съобщи държавната информационна агенция ИРНА, предаде Асошиейтед прес.

По-късно стана ясно, че няколко дрона са били успешно свалени от иранската противовъздушна отбрана рано тази сутрин, но няма информация за възможна ракетна атака „засега“. Това каза говорителят на иранската космическа агенция по повод среднощните атаки.

Тези действия от страна на Иран и Израел провокират редица разговори за началото на Трета световна война. 

В новата анкета на ви питаме правилно ли бе решението на Главчев да поеме и поста на външен министър. Натиснете тук, за да участвате в проучването. 

 

Ощр от категория