Намери ни
To Top

Чави преди “Ел Класико”: Утре ще играем за титлата, нека разочарованието и безсилието от мача с ПСЖ се обърнат в наша полза

Наставникът на Барселона Чави Ернандес говори преди утрешното голямо дерби с Реал Мадрид на Бернабеу. “Лос бланкос” имат осем точки преднина пред каталунците при седем оставащи мача до края на първенството.

“Утре имаме възможност да се върнем в борбата за Ла Лига. Това се оказва най-важният мач за сезона.


Ще срещнем силен Реал Мадрид, а още повече след елиминирането на най-добрия отбор в света – Сити. Еуфорията ще е до небесата, а съперникът ще е много силен. Днес тренирахме добре, а вчера още ни държеше случилото се в Шампионската лига. Отборът има целия ентусиазъм на света, за да се бори за лигата.

Реал Мадрид трябваше да се защитава срещу Сити, които днес са най-добрият отбор в света. Те трябваше да се защитават и се защитаваха много добре. Това са ситуации, в които трябва да доминираш, а те също знаят как да го направят.  Те са печелили много пъти, защото са много добри. Не вярвам толкова много в късмета. Вярвам в работата, в отбора, не е случайно. През последните три години Мадрид два пъти отстраниха най-добрия отбор в света

Трябва да променим начина си на мислене. Нека гневът, разочарованието и безсилието от мача с ПСЖ се обърнат в наша полза. Пред нас е силен Реал Мадрид, морално укрепен след тази седмица в Шампионската лига”, започна Чави.

Наставникът на каталунците се върна и към загубата от ПСЖ през седмицата в Шампионската лига и изгонването си: “Не бяхме добри. Допуснахме грешки, аз също допуснах грешки. Трябва да бъдем самокритични. Ще се върнем в Шампионската лига и ще се състезаваме отново. Трябваше да се контролирам повече. Има много напрежение, виждате несправедливостта. Не свеждахме до минимум грешките и това ни се отрази. Ситуацията беше благоприятна и ние се оставихме да загубим”.

Наставникът подчерта, че няма проблеми в съблекалнята, след като бе запитан за коментарите на Илкай Гюндоган за червения картон на Роналд Араухо. “Когато няма злонамереност, няма и проблем. Той е решен”. Чави отказа да коментира и съдията на мача Сесар Сото Градо. “Говоренето за съдиите не ми помага. Надявам се да остане незабелязано и да вземе всички правилни решения.

“Мисля за положителен сценарий, за победа. Мисълта ми е положителна. Ще излезем, за да спечелим мача. Те са загубили един мач от 31, ние също нямаме лоши показатели. Виждам това като възможност да се доближим до тях. Искаме да се състезаваме. Утре ще играем за титлата. Трябва да спечелим. Ще играем за лигата, това е най-важният мач. Трябва да спечелим, за да окажем натиск върху тях. Ако спечелим, ще изоставаме вече само с пет точки“, каза още Чави.

„Не съм разбрал за среща с мен другата седмица за моето бъдеще, никой не ми се е обаждал. В момента най-важното е клубът, не аз. Има време да говорим, ако има за какво“, каза още специалистът.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол