Намери ни
To Top

Във Франция засипаха с критики Мбапе

Френските  медии засипаха с критики голямата звезда на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе за представянето му снощи срещу Барселона при загубата с 2:3, а оценките им с удоволствие бяха цитирани от каталунската преса.

През целия мач 25-годишният футболист на парижани, от който се очакваше много, бе тотално обезличен, като статистиката му говори красноречиво.


Мбапе нямаше точен удар във вратата на Тер Стеген, завърши само един от петте си дрибъла и спечели само два от десетте си единоборства, в които влезе.

Престижният “Екип” написа по този повод: “Той не успя да пробие плътното пазене от противника. Често избягваше да дриблира и избираше да подава, без особено вдъхновение. В резултат на това не беше много опасен и не направи разликата, дори и да беше замесен в гола на Дембеле в 48-ата минута″. Добавя се още, че натискът върху Мбапе от страна на Роналд Араухо и Жул Кунде, също е имал голяма заслуга за слабото представяне на французина.

Вестник “Паризиен” описва голямата звезда на ПСЖ като “отсъстващ” и му дава оценка едва 3 от максимално възможна 10, като само Марко Асенсио и Лукас Бералдо са оценени по-слабо. “Фигаро” също критикува играта на Мбапе, както и представянето на вратаря Джанлуиджи Донарума. “Скучни лидери, стига толкова, вече трябва да се събудим”, пишат от изданието.

„Цифрите на Мбапе са главоболие, и то не в добрия смисъл: 13 загубени топки, нито един удар в целта от три опита и общо само 44 успешни паса. Малко е да се каже, че той бе непоследователен в сряда. И за капак на всичко, Мбапе завърши вечерта си с лошо решение в продължението на мача, като предпочете да стреля и бе блокиран, вместо да потърси в лявата част на наказателното поле Баркола, който бе съвсем сам”, допълват критиките си “Фигаро”.

Наставникът на ПСЖ Луис Енрике отказа да коментира играта на Мбапе на пресконференцията след мача с аргумента, че той никога не индивидуализира в анализите си.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол