Намери ни
To Top

От Дукати дадоха ултиматум на Прамак

От Дукати дадоха ултиматум на най-силния си партньорски отбор в MotoGP за крайния срок, в който двете страни трябва да се разберат дали ще продължат да работят заедно. Срокът е 2 юни – до тази дата от Прамак трябва да кажат дали и през следващите два сезона ще останат в орбитата на Дукати.

Настоящият договор между Дукати и Прамак изтича в края на 2024, двете страни преговарят за продължаването му, а този контракт е много важен, тъй като частният тим получава заводски подготвени мотори като на Франческо Баная.

Дукати вече обяви, че за догодина ангажира в MotoGP Фермин Алдегер и се очаква той да се състезава за Прамак, но точно той е допълнителният фактор, намесил се в преговорите. Докато обаче новият договор между Дукати и Прамак не бъде подписан, Дукати не може да обяви къде ще кара догодина Алдегер.

По-сериозната трудност в преговорите се смята, че е желанието на Дукати от догодина да доставя на Прамак само един, а не два заводски подготвени мотоциклета. Смята се, че така Грезини или VR46. Но пък от Прамак отричат тази теория, като Джино Борзой обясни, че новият договор ще осигури два заводски мотора на тима му.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт