Намери ни
To Top

Челси 2:2 Манчестър Юнайтед, начало на втората част

Отборите на Челси и Манчестър Юнайтед играят един срещу друг на „Стамфорд Бридж“ при резултат 2:2 в дербито на 31-вия кръг на Премиър лийг. Конър Галахър даде преднина на домакините в 4-тата минута. В 19-ата Коул Палмър удвои от дузпа. Гостите обаче се върнаха в мача с голове на Алехандро Гарначо в 34-тата и Бруно Фернандеш в 39-ата минута.


Маурисио Почетино залага в този мач на Николас Джаксън в предни позиции и Коул Палмър, Михайло Мудрик и Конър Галахър като атакуващи халфове. В средата на терена пък ще действат Енцо Фернандес и Мойсес Кайседо

Ерик тен Хаг пък е избрал да започне срещата с Расмус Хойлунд на върха на атаката и Бруно Фернандеш, Антони и Алехандро Гарначо от по-задни позиции. В средата на терена пък ще си партнират Каземиро и Коби Мейну.

Домакините откриха резултата още в 4-ата минута с първата си по-добра атака. Мало Густо центрира почти от аутлинията, топката рикошира в крака на Рафаел Варан и попадна в Конър Галахър, който стреля към вратата и успя да отбележи под плонжа на Андре Онана, който също не се намеси по най-добрия начин.

Челси имаше нова възможност в 9-ата минута, когато Михайло Мудрик шутира от границата на наказателното поле и след рикошет топката полетя опасно към вратата, но мина над напречната греда.

В 18-ата минута Антони спъна нахлуващия на скорост в наказателното поле Марк Кукурея и съдията отсъди дузпа за „сините“. Койл Палмър изпълни безапелационно наказателния удар за 2:0.

Поредното положение пред Андре Онана дойде в 25-ата минута, когато Аксел Дисаси стреля с глава отблизо и малко не му достигна да намери очертанията на вратата.

Три минути по-късно Михайло Мудрик нахлу на скорост в пеналта, но се наложи да стреля от малък ъгъл и топката отиде встрани от целта.

Първият точен удар за Ман Юнайтед бе отправен от Коби Мейну в 32-рата минута, но не притесни особено вратаря на съперника.

При втория си шанс обаче гостите отбелязаха. Алехандро Гарначо се възползва от грешно подаване на Мойсес Кайседо, отне топката и изскочи зад защитата, за да отбележи за 2:1.

В 37-ата минута Челси можеше да си върне преднината. Енцо Фернандес отправи опасен изстрел, но този път Онана направи отлично спасяване.

Минута по-късно резултатът бе изравнен. Диого Далот центрира към далечната греда и Бруно Фернандеш с глава порази вратата за 2:2.

Скоро след това домакиинте имаха нова голова възможност. Мудрик стреля във вратата, но не достатъчно силно и Онана лесно улови.

Още по-голям шанс за „сините“ дойде в добавеното време на първата част, когато след хубава контраатака Конър Галахър нахлу в наказателното поле и стреля, но топката се отби от гредата.

Втората част започна с натиск на гостите. Първо удар на Бруно Фернандеш се спря в защитник на съперника, като португалечът претендираше за дузпа за игра с ръка, но не получи такава. Секунди по-късно Хари Магуайър отне топката и нахлу на скорост в наказателното поле и опита изстрел, който не бе никак далеч от целта.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол