Намери ни
To Top

Жоао Феликс: Бернардо Силва ме пита за Барселона, дано клубът го вземе

Нападателят на Барселона Жоао Феликс, който играе като преотстъпен от Атлетико Мадрид, даде обширно интервю пред Jijantes, в което обсъди различни теми, свързани с каталунския клуб.

За мачовете с Пари Сен Жермен и специалните двубои

Знаем за техните оръжия и опасни страни, както и за Килиан Мбапе и Усман Дембеле. Ние обаче трябва да изиграем мачовете по нашия си начин с максимално желание. Ще бъде равностоен сблъсък и се надяваме ние да го спечелим.


Когато ни предстоят най-важните мачове срещу отбори, които теоретично са по-добри от нас, мотивацията е най- голяма и искаме да изпъкнем, да се докажем и да направим нещата добре. Точно тогава се проявяват най-добрите играчи.

За сравненията между Атлетико Мадрид и Барселона

Не искам да сравнявам двата клуба, нито да предизвиквам полемики, така че ми е все едно. Когато бях в Португалия, тогава също се говореше много за Бенфика, така че дойдох тук подготвен за това, че каквото и да се случи, ще има приказки и неща, извадени извън контекст. Все пак това е най-големият клуб в Испания. Трансферът ми в Барса се случи в последния възможен ден, нямаше нищо планирано. Трябваше да ида сутринта на стадиона на Атлетико, за да разреша някои клаузи в договора, от които трябваше да се откажа. Казаха ми: “Или ги премахваш, или няма да те пуснем в Барса”.

За Пау Кубарси и Ламин Ямал

Хората вече узряват по-бързо. Допреди пет години тези на 16 не мислят по същия начин както сега. Аз преминах през много критики, когато бях млад, така че се опитвам да им помагам. Ако останат здраво стъпили на земята, двамата ще направят големи кариери в Барселона. От всеки зависи как ще приеме грешките. Има хора на по 30 години, които допускат една грешка и се сриват. Напротив, Пау и Ламин грешат, но си остават същите.

Предстоящото напускане на Чави Ернандес

Това беше голям удар, не ни е лесно. Въобще не го очаквахме и това не е нещо обикновено. Бяхме изненадани. Хората казват, че добрата ни серия дойде след обявеното напускане на Чави, но ние продължаваме със същите идеи, тренировки и начин на игра. Такъв е футболът: понякога ти вкарват с всяко положение, а друг път стрелят и не бележат. Напускането на Чави няма нищо общо с желанието ни за игра, това са просто футболни неща. Да, бих се радвал той да промени решението си. Той се справя добре и има големи идеи. Ако пожелае да остане, би било перфектно. Тук всички го обичат много. Да, бих искал да ми дава повече игрови минути (смее се – б.р.). Конкуренцията е много голяма. Не ме интересува какво говорят за мен. Нека говорят каквото си искат, аз ще продължа да имам увереност.

За позицията си на терена и желанието си да остане в Барселона

В Бенфика играех като втори нападател зад тарана и там се чувствам най-удобно. Но дори и да играя вляво или вдясно, аз давам най-доброто от себе си, за да помагам. На “Монтжуик” трибуните са много далече, никога не са ми харесвали подобни стадиони. Бих искал да играя на „Камп Ноу“. Тук ми е много приятно, градът е приятен. Бих искал да остана, но това не зависи само от мен. Нека видим какво е нужно, за да остана.

За своя брат Уго Феликс

Той е добрият. Не е нормално как изпълнява преки свободни удари, дузпи и корнери… Кълна се, не го казвам, защото ми е брат. При статични положения може да прати топката където си поиска с прецизност.

За Бернардо Силва

Какво да правим? Нека го вземат. Той е добър като играч, а като човек е още по-добър. Той е от поколението на Жоао Кансело. Сега футболистите могат да са титуляри дори на 35-36 години. Той ме попита как са нещата тук: климатът, градът, данъците. Аз му казах, че тук всичко е наред и уредено за неговото пристигане. Веднъж не ме покани на обяд, защото каза, че ям твърде много (смее се – б.р.). Фланелката с номер 10? Не знам, на него му харесва този номер. Ако остана, ще видим. Все пак това е много важен номер за клуба и не може да се дава на всекиго. Това е любимият ми номер, макар и никога да не съм го носил.

За избора измежду Кристиано Роналдо и Лионел Меси

Правят се много сравнения, но няма какво да се сравнява. Просто трябва да им се наслаждаваме, защото не им остава много от кариерите. Те са най-добрите играчи.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол