Намери ни
To Top

Петков и Лорер шикалкавят за преговорите, а в парламента… TV

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вероятно ще продължат и днес. Това стана ясно от коментари на политици на влизане в Народното събрание (НС).

„Дискусиите продължават, благодаря ви“, каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на влизане в сградата.

Кирил Петков

„За да има преговори са нужни поне двамина с един не става“, коментира Тома Биков и заяви, че според него Асен Василев не трябва да присъства на разговорите.


ДПС чака преговарящите групи на двете големи партии да се разберат“, посочи депутатът Хамид Хамид.

Хамид Хамид

„Надяваме се да разберат, нямаме нужда от нови избори в момента. Аз съм оптимист, че ще има правителство – дано да е с първия мандат“, каза той.

„Не е добре за страната да има избори“, смята Ивайло Мирчев от ДБ и добави, че ще коментират, „когато има какво да се коментира“.

Ивайло Мирчев

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер отново заяви, че не може да се има доверие на Мария Габриел. 

Даниел Лорер

„Много се надявам на политическа мъдрост, защото бъдещето на България е по-важно от всички ни. Още вчера коментирах въпроса с подаването на кабинет, който не е съгласуван с половината министри в него.

Това касае бъдещето на България и ясно казах нашето мнение, че няма как да подкрепим кандидат за премиер, който подава кабинет, който не иска да работи по този начин. Настояваме да има кабинет, който може да работи за България“, каза Лорер.

От БСП не искат да гадаят по темата. „Питайте колегите, както виждате всичко е неясно, неуточнено и нестабилно“, заяви Георги Свиленски.

Според „Има такъв народ“ най-оптимистичният вариант е да се отиде на избори. 

припомня, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му ще изчака ПП-ДБ до утре (бел. авт. петък).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

Ощр от категория