Намери ни
To Top

Атлетико Мадрид 0:0 Барселона, начало на мача

Атлетико Мадрид и Барселона играят при резултат 0:0 в голямото дерби от 29-тия кръг на Ла Лига. Двата отбора изпращат изключително успешна седмица в Шампионската лига, след като „дюшекчиите“ изхвърлиха миналогодишния финалист Интер след изпълнения на дузпи, а Барса се справи с друг италиански тим – Наполи. Двата отбора се намират на шест точки разлика в полза на каталунците. Барселона ще иска да се възползва от загубата на Жирона вчера и да излезе еднолично на втората позиция при успех.


Атлетико Мадрид пък продължава борбата за топ 4 с Атлетик Билбао, като баските в момента са с точка повече на 4-тото място. Тимът на Диего Симеоне е безкомпромисен домакин, като на „Сивитас Метрополитано“ има умомпомрачителните 13 победи и само едно равенство в първенството. „Блаугранас“ пък все още нямат загуба като гост.

Барселона се радва на добър баланс в последните си мачове срещу Атлетико Мадрид. Каталунците се радват на четири поредни успеха срещу „рохибланкос“, като последните три от тях дойдоха с минималното 1:0.

И двамата наставници имат кадрови проблеми. Диего Симеоне няма да може да използва контузените Марио Ермосо, Тома Лемар и Хосе Хименес.

Диего Симеоне прави три промени сред титулярите си в сравнение с триумфа над Интер през седмицата. Най-важното отсъствие е това на Антоан Гризман, който получи лека контузия срещу „нерадзурите“ и днес започва от пейката, а титуляр до Алваро Мората в стака е Родриго Рикелме. Рейнилдо Мандава пък заменя в защита контузения Марио Ермосо. Младият Пабло Бариос пък започва вместо опитния Коке в средата на терена.

Чави пък няма да може да използва трайно контузените Гави и Алехандро Балде, а с травми са още Педри, Френки де Йонг, Феран Торес и Маркос Алонсо.

Наставникът на Барселона е направил също три промени в сравнение с победата над Наполи с 3:1 през седмицата. Жоао Феликс заменя Ламин Ямал сред титулярите, като ще се изправи днес срещу тима, чиято собственост е. Португалецът ще партнира в атаката на каталунците на Роберт Левандовски и Рафиня. Вместо Фермин Лопес в халфовата линия до Илкай Гюндоган и Андреас Кристенсен стартира Сержи Роберто. На мястото на Жоао Кансело на левия бек пък започва Ектор Форт.

АТЛЕТИКО МАДРИД (3-5-2): Облак; Савич, Витсел, Рейнилдо; Молина, Бариос, де Пол, Йоренте, Лино; Мората, Рикелме

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Стеген; Кунде, Араухо, Кубарси, Форт; Гюндоган, Кристенсен, Сержи Роберто; Рафиня, Левандовски, Жоао Феликс

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол