Намери ни
To Top

Майнц успя да се реваншира на феновете си за погрома в Мюнхен и спря лоша серия

Майнц 05 записа важна победа с 2:0 над прекия конкурент за оцеляване Бохум в мач от 26-тия кръг на Бундеслигата. В герой за домакините се превърна Йонатан Буркарт, който отбеляза и двете попадения за тима си (45 3’, 77’).

По този начин Майнц записа едва втори успех в последните си 16 мача, като прекъсна серията си от три поредни мача без победа и успя да се реваншира пред феновете си за разгромното поражение с 1:8 от Байерн в Мюнхен. Тимът остава на 16-о място в класирането, което би ги изпратило на бараж срещу третия от Втора Бундеслига, но се приближи именно до Бохум, като вече изостава само с 6 точки от днешния си съперник.


Първото полувреме премина под натиска на домакините, които обаче дълго време не успяваха да създадат чисти положения пред вратата на Мануел Риман. В последните секунди на първата част обаче Бернардо от Бохум фаулира Жае-Сун Лий в наказателното си поле и реферът Матиас Йоленбек посочи бялата точка. Дузпата изпълни Йонатан Буркарт, който бе точен и изведе Майнц напред – 1:0.

През втората част отново Майнц бе по-добрият отбор и успя да вкара втори гол. Слец центриране от ъглов удар топката достигна до Антони Каси. Той центрира към Жае-Сун Лий, който с глава свали към връхлитащия Буркарт, който отблизо засече за 2:0 с втория си гол в мача. До края на срещата Бохум така и не успя да върне поне едно попадение и срещата завърши при този резултат.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол