Намери ни
To Top

Гол в края доближи Майорка до спасението

Майорка спечели важна победа с минималното 1:0 срещу гостуващия Гранада в мач от 29-ия кръг на Ла Лига и по този начин направи нова съществена крачка по пътя си към спасението. Единственият гол падна пет минути преди края на редовното време и бе дело на Антонио Раийо (85’). Двата отбора не предложиха особено атрактивна първа част, в която особено интересни ситуации пред двамата вратари по-скоро липсваха. Домакините започнаха по-мобилизирано след почивката и още в началните десетина минути пропуснаха две добри ситуации.


В първата именно Антонио Раийо вкара попадение, което бе отменено поради засада, а малко след това Ведат Муриджи стреля неточно от добра позиция. Така се стигна до 85-ата минута, когато Раийо успя да отправи отличен удар с глава от точката за дузпа и прехвърли сякаш не особено добре застаналия страж на гостите. С този успех Майорка вече има 30 точки и се изкачи до 14-ото място в шампионата, а днешните гости от Гранада са предпоследни и мечтите им за запазване на мястото си в Ла Лига вече е по-скоро илюзорно.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол