Намери ни
To Top

За Радукану е приоритет да работи върху играта си, а не да печели мачове

Британската тенисистка Ема Ръдукану настоя, че работата върху играта й, а не печеленето на мачове, е приоритет за нея през настоящата година.

Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ спечели три от седемте срещи, които игра през 2024-а при завръщането й след като през миналата пролет претърпя операции на двете китки и единия глезен.

Ръдукану ще играе срещу испанската квалификантка Ребека Масарова в първия кръг на турнира Индиън Уелс, за който получи „уайлд кард“.

21-годишната британка, която достигна до четвъртия кръг в надпреварата през миналата година, тренира в Лондон през последните няколко седмици.


„Искам да работя върху това да стана по-добра тенисистка“, заяви тя пред телевизия BBC.

„Мисля, че в момента не се притеснявам толкова за тазгодишните турнири. Доста хора биха казали, че ми трябват мачове, но смятам, че най-важното за мен е да работя върху играта си и развитието си. Необходимо ми е време, за да направя това, а не просто да следвам тълпата или да играя много мачове. Искам да работя върху развитието си“, добави Ема Ръдукану.

Тенисистката добави, че вероятно ще играе на турнира „Били Джийн Кинг Къп“ през следващия месец в мача на Великобритания срещу Франция, ако бъде селектирана в отбора на родината си.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Тенис