Намери ни
To Top

Водачът в схемата се класира за четвъртфиналите на “Амбинор къп“

Водачът в схемата Вардан Манукян се класира за четвъртфиналите в юбилейното 20-о издание на националния турнир по тенис за мъже „Амбинор къп“ в София с награден фонд 2500 лева.

Манукян, който е миналогодишен финалист в надпреварата на червените кортове на ТК Левски, стартира с убедителен успех над Ангел Владов с 6:2, 6:1.

За място на полуфиналите той ще играе срещу квалификанта Васил Димитров, който днес постигна две победи в основната схема – над участващия с „уайлд кард“ Борис Николов с 6:0, 6:0 в първия кръг и над поставения под номер 7 Алекс Генчев с 6:0, 6:1 във втория рунд.

Вторият в схемата Ерик Владимиров също достигна до четвъртфиналите след победа над Стефан Люцканов с 6:2, 6:0.


Следващият съперник на Владимиров ще бъде преминалия през квалификациите Станислав Косев, който във втория кръг се справи с номер 6 Петър Кърджиев с 6:4, 6:4, а преди това стартира с успех над Петър Василев с 6:1, 6:2.

Четвъртият поставен Михаил Иванов пък елиминира квалификанта Борис Начев с 6:0, 6:1 и на четвъртфиналите утре ще играе срещу друг квалификант Георги Ганчев, който отстрани номер 5 Ангел Мирчев с 6:0, 6:3. В първия си мач за деня Ганчев се справи и с Мартин Топалов с 6:1, 6:1.

Първите осем поставени започнаха директно от втория кръг.

Победителят в турнира ще бъде определен в събота, като той ще заработи 1500 лева от наградния фонд, както и самолетен билет за чужбина, осигурен от БФТенис, за участие в състезание от веригата на Световната федерация (ITF) или на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТP).

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558