Намери ни
To Top

Байерн трябва да се насочи към Моуриньо или Зидан, убеден е бивш халф на клуба

Бившият полузащитник на Байерн (Мюнхен) Дитмар Хаман вярва, че клубът трябва да се насочи към бившите носители на трофея от Шампионската лига Жозе Моуриньо или Зинедин Зидан в търсенето си на нов треньор, който да наследи настоящия наставник Томас Тухел.

Треньорът на Байер (Леверкузен) Чаби Алонсо, селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман и този на Австрия Ралф Рангник вече отказаха предложението да застанат начело на Байерн, а други споменавани имена като Роджър Шмид от Бенфика и Себастиан Хьонес от Щутгарт сами се изключиха от списъка. Ръководството на Байерн винаги избира германсоговорящ треньор от уволнението на Карло Анчелоти през 2017 година насам заради притеснения около комуникацията в отбора, но Хаман смята, че е време този план да бъде изоставен и да се търси най-добрата опция на разположение.

„Зидан ще използва английския.


За мен няма такова нещо като добър или лош футбол, а само успешен и неуспешен такъв. А Зидан е еквивалент на успешен футбол, доказа го в Реал Мадрид. Моуриньо ще играе малко по-дефанзивно, но аз го познавам от Англия, където футболистите на Челси се бореха за него и повечето от тях все още са в контакт с него и днес. Той беше изключително успешен. Байерн вероятно би бил добър шанс и за него да бъде треньор в клубния футбол и да спечели отново Шампионската лига“, коментира Хаман, цитиран от ДПА.

Зизу, който е златен медалист от Световното първенство с Франция от 1998 година, спечели титлата в ШЛ три поредни пъти като треньор на Реал Мадрид. Специалния пък е носител на трофея от трофея с Порто и Интер и според Хаман би паснал добре в Байерн въпреки уволненията си от Реал, Челси, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Рома при последните си пет ангажимента.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558