Намери ни
To Top

Марота: Трябваше да пожертвам Спалети, за да взема Конте в Интер

Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота говори за някои от трудните решения, които е трябвало да вземе, за да предприеме успешна революция в миланския гранд, а преди това и в Ювентус.

“Когато пристигнах в Юве през 2010 година и там нямаше резултати, трябваше да предприема революция. Промених всички роли: от хората за комуникациите до складовите работници. Също така имахме редица световни шампиони в състава.


Например Мауро Каморанези беше сред тези, с които исках да се разделим, но ме беше твърде срам да го направя. Затова го повиках в моя офис и го попитах какво би направил на мое място. А той ми отговори: “Разкарай мен заедно с още много други”. Ето защо трябва да имаш силата да се променяш, когато имаш нужда от това.

Когато дойдох в Интер през 2019 година, приложих същата политика. Пожертвах фигура като Лучано Спалети, когото смятам за добър треньор, но той беше част от миналото и настоящето. Тогавашната култура на клуба не беше печеливша и затова пожертвах треньор като него, за да взема Конте, когото познавах добре. Той ни изведе до Скудетото още във втората си година”, коментира Марота по време на свое посещение на спортно събитие в римски университет.

Той също така призна, че нападателят Маркюс Тюрам е щял да бъде привлечен в Интер, дори и ако Ромелу Лукаку се беше завърнал в тима и за този сезон. “Така или иначе вече бяхме подписали с Тюрам, но ако Лукаку се беше съгласил отново да се завърне, щяхме да се окажем с него, Лаутаро Мартинес и Тюрам в състава. Може би нямаше да има същата химия, каквато има в момента между Маркюс и Лаутаро. Така че, казано на вулгарен език, във футбола трябва да имаш топки”, добави шефът на “нерадзурите”.

Марота също така не пропусна да похвали за пореден път наставника на тима Симоне Индзаги. “Той управлява съблекалнята толкова добре на човешко ниво, извлича максимума на всички. Понякога изглежда като съотборник на играчите, но въпреки това има тяхното уважение. Индзаги доста израсна. Освен това рядко се говори за следния факт: в сравнение с поколението на Спалети и Конте той има с 10 години по-малък опит и ще може да поеме по различен път”, допълни той.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол