Намери ни
To Top

Ники Пенчев и Фенербахче загубиха първия 1/2-финал за Купата на CEV

Националът Николай Пенчев и турският гранд Фенербахче ПиЕрЕл (Истанбул) загубиха първия мач от полуфиналите на втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Пенчев и съотборниците му отстъпиха като гости на един от бившите тимове на българина – полския Асеко Ресовия (Жешув), с 1:3 (12:25, 17:25, 25:22, 21:25) в първата полуфинална среща помежду им, играна тази вечер пред над 2500 зрители.

Мачът-реванш между двата тима е следващия четвъртък (29 февруари) от 18,00 часа българско време в Истанбул. Фенербахче ще трябва да гони задължителен успех с 3:0 или 3:1, за да стигне поне до т.


нар. „златен“ гейм. Ресовия пък се нуждае само от два спечелени гейма, за да се класира за големия финал за Купата на CEV.

Ники Пенчев влезе в игра за своя тим за кратко в края на последния гейм като се отчете само с една единствена посрещната топка.

Над всички за Фенербахче бе сръбският диагонал и национал Дражен Лубурич със страхотните 20 точки (1 ас и 51% ефективност в атака – 13), но и неговите усилия не бяха достатъчни за успеха.

За тима на Ресовия Стефан Бойер заби 22 точки (7 аса! и 60% ефективност в атака – 14) за победата и напълно заслужено бе обявен за MVP на мача. Клемен Чебул пък добави още 17 точки (6 блока!, 3 аса, 38% ефективност в атака и 29% позитивно посрещане – 10) за успеха.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Волейбол