Намери ни
To Top

Стана ясно при какви условия от Словакия са пуснали селекционера си в Наполи

От Словашкия футболен съюз официално обявиха, че са удължили договора на своя селекционер Франческо Калцона до края на 2025 г., с автоматична опция за удължаването му до завърщването на Мондиал 2026, ако националният отбор успее да се класира за турнира.

Впоследствие обаче в миналата неделя от Наполи са се свързали с футболния съюз с молбата да им бъде разрешено да назначат Калцона за свой временен наставник след уволнението на Валтер Мадзари. След интензивни преговори между двете страни се е стигнало до съгласие треньорът да съвместява задълженията си към националния тим на Словакия с новата си работа в италианския шампион.


От футболната централа разкриха при какви условия са позволили на италианския специалист да поеме “партенопеите”.

“1. Споразумението е лимитирано във времето с периода от 19.02 до последния мач на Наполи в Серия А или Шампионска лига за сезон 2023/24.

2. Треньорът е длъжен да изпълнява всички договорни задължения, произтичащи от действащия си контракт със СФС.

3. Наставникът винаги ще бъде на разположение на словашкия национален отбор, но не ексклузивно, по време на датите за националните тимове, определени от международния футболен календар, включително и личното му присъствие на пресконференцията му преди мартенските мачове на словашкия национален отбор”, се казва в изявлението на футболния съюз.

Оттам подчертаха, че могат да развалят сделката си с Наполи по всяко време при неспазване на някое от посочените условия. Също така от СФС признаха, че “това нетипично решение, може да предизвика безпокойство сред футболната общественост” в Словакия, но се оправдаха с голямата привързаност на Калцона към неаполитанския клуб, където е бил асистенс на Маурицио Сари и Лучано Спалети. Съобщението на футболната централа завършва с уверението, че приоритети на селекционера остават националният отбор и подготовката за участието му на Евро 2024.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол