Намери ни
To Top

Махачев обясни защо ще спечели битката с Махачев с лекота

Шампионът на UFC в лека категория Ислам Махачев твърди, че може да спечели с лекота следващата си битка в октагона. Дагестанецът ще премери сили с Дъстин Порие на събитието UFC 302 на 1-и юни в Нюарк, Ню Джързи.

Менторът на настоящия носител на пояса при 70-килограмовите Хабиб Нурмагомедов вече има една победа над Порие. Махачев смята, че успехът на Орела със събмишън над Порие е показал как точно трябва да подходи към предстоящата среща.


“Дъстин е легенда на спорта. Той е воин с повече опит от всеки в този спорт. Проблемът е неговия стил. Неговите слаби страни са борбата и граплинга и аз знам как да го победя. Ако си следвам плана, ще бъде лесна победа. Нашите стилове с Хабиб са най-проблемните за Дъстин. Винаги има проблеми, когато някой го събори и го задъжи на земята”, коментира хегемонът в лека категория пред TMZ.

Порие не беше първоначалният вариант на UFC за следващ претендент за пояса. Американецът влиза в битка, тъй като Гейджи бе нокаутиран от Макс Холоуей и изгуби своя шанс за пояса, а Арман Царукян не искаше да приеме битка с такова кратко предизвестие след тежкия двубой с Чарлс Оливейра на UFC 300.

“Побеждавал съм вече Оливейра и Арман. Дъстин е добър опонент. Мечтая за двубой с Гейджи, но той загуби. Сега в категорията имаме само Дъстин. Арман каза не, Оливейра загуби, Гейджи загуби”, допълни Махачев.

Боецът с прякор Диаманта нокаутира Беноа Сен Дени на събитието UFC 299 през месец март. По време на този двубой състезателят на “American Top Team” пробва няколко опита за задушаващи техники срещу френския си съперник. Махачев е на мнение, че е готов за тези прийоми на Порие.

“Дъстин, бъди готов и се бори здраво. Защитавам врата си. Готов съм за гилотини. Няма да се случи в нашия двубой, но ще бъда готов”, категоричен е шампионът.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558