Намери ни
To Top

Ювентус, Милан и Интер предприеха конкретни действия за намаляване на броя на клубовете в Серия „А“

Ръководствата на Ювентус, Милан и Интер отново се обърнаха към Италианската футболна лига с предложение за намаляване на националния шампионат до 18 отбора, съобщава агенция АНСА.

Още преди дни се разбра за амбициите на трите клуба, но малко след това президентът на Лигата Лоренцо Казини обясни, че за момента такава промяна не стои на дневен ред и идеята е броят на тимовете да остане 20.

Това е накарало шефовете на Юве и двата милански гранда да се заемат конкретно с плана и да заявят намерението си пред Казини в личен разговор. От Рома също подкрепят този план, но останали разочаровани, че въпросните три клуба са действали без тях, пише “Кориере дело Спорт”.


Този въпрос може да бъде разгледан на извънредното заседание на централата на 11 март, което ще бъде посветено на промените в структурата на италианския футбол.

Италианското първенство беше разширено до 20 отбора през 2004 година. От сезон 1988/1989 до сезон 2003/2004 в лигата участваха 18 клуба.

Ювентус, Милан и Интер са най-титулуваните клубове в Италия. Отборът от Торино е ставал национален шампион 36 пъти, а грандовете от Милано са триумфирали по 19 пъти.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол