Намери ни
To Top

Компенсацията пази Почетино… засега

Въпреки че след загубата от Уулвърхамптън се появиха слухове, че Маурисио Почетино съвсем скоро може да бъде уволнен като мениджър на лондончани, днес по-голямата част от английските медии твърдят, че най-вероятно аржентинецът ще остане на поста си поне до края на сезона. Според „Дейли Телеграф“ ръководството на Челси е решило, че няма да предприема поредна треньорска смяна в средата на сезона, но ако Почетино не класира отбора за участие в Европа, е много вероятно това да коства работата му след края на кампанията.

„Дейли Мейл“ изтъква като основна причина за това аржентинецът да запази поста си факта, че клубът в момента не може да си позволи да плати неустойките на Почетино и неговия щаб. Според изданието сумата би надхвърлила 10 милиона паунда, тъй като екипът има договор с клуба за още 18 месеца.


Ако обаче Челси плати тази сума преди юни, то тогава разходът ще бъде включен в счетоводния баланс за този сезон, а на „Стамфорд Бридж“ са доста притеснени дали ще се вместят в новите финансови правила, наложени от лигата. Според тях всеки клуб може да си позволи загуби от само 105 милиона паунда в рамките на последните три сезона. Евентуалните компенсации не се изключват от общата сметка. Новото ръководство вече плати като компенсации 10 милион паунда на Томас Тухел и 13 милиона паунда на Греъм Потър. Челси освен това похарчи 1 милиард паунда за нови играчи и най-вероятно ще трябва да продаде няколко футболисти още до края на юни, за да балансира счетоводството си.

Статистика обаче не е в полза на Почетино, който след загубата от Уулвс има напълно еднакви показатели с Греъм Потър, уволнен за същите резултата. Двамата са спечелили точно по 31 точки в първите си 23 мача в Премиър лийг като мениджъри на Челси.

Утре „сините“ гостуват на Астън Вила в преиграване от третия кръг на ФА Къп. Следват визити на Кристъл Палас и Манчестър Сити и финалът за Купата на лигата срещу Ливърпул. Мачовете са достатъчно трудни, така че ако Челси не се представи на ниво в тях, ръководството може и да се окаже принудено да направи треньорската рокада по-рано, защото търпението на феновете вече се изчерпва, а Жозе Моуриньо все още е свободен.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол