Намери ни
To Top

Над 500 състезатели участваха на Държавното по таекуон-до ITF в Панагюрище

Над 500 състезатели от 21 клуба от цялата страна участвах ана Държавното първенство по таекуон-до ITF, което се проведе в град Панагюрище.

Младите таекуондисти премериха сили в интересни и изпълнени с емоции битки в дисциплините форма, специална техника и самозащита, във всички възрастови групи: деца, юноши, девойки, мъже и жени. Състезанието премина с перфектна организация от страна на община Панагюрище в лицето на кмета Желязко Гагов, както и с помощта на клуба домакин – таекуон-до клуб Один.

Това бе едно от най-интересни и оспорвани състезания в дисциплините форма, специална техника и самозащита, поставяйки началото на състезателен сезон 2024.


Президентът на Българска федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов даде отлична оценка на видяното спортно техническо ниво на състезателите, като им пожела още по-добро представяне на предстоящото Държавно първенство в дисциплините спаринг и силов тест, което ще се проведе в град София от 23 до 25 февруари и ще бъде директна квалификация за Европейското първенство в Словения. 

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Бойни Спортове