Намери ни
To Top

Кузманов допусна много грешки и отстъпи пред Фатич след обрат

Димитър Кузманов допусна поражение от Нерман Фатич в първия мач от сблъсъка между България и Босна и Херцеговина от Световна група I на “Купа Дейвис”. Пловдивчанинът загуби от своя съперник с 6:3, 3:6, 4:6 в зала “Арена Бургас”. По този начин България вече губи с 0-1 в общия резултат преди втория двубой на сингъл за деня между Янаки Милев и Дамир Джумхур.

Кузманов, който заема 225-ата позиция в световната ранглиста, започна силно срещу намиращия се на 21 места по-високо в класацията свой опонент.


Мико направи ранен пробив и поведе рано с 3:0, като до края на първия сет отрази няколко възможности за пробив на Фатич и затвори частта с 6:3.

Всичко обаче започна да се обърква за българския национал в началото на втория сет, когато той допусна два поредни пробива и изостана с 0:4. Макар че моментално върна единия брейк, Кузманов нямаше повече какво да стори срещу сервиса на босненеца и дори не спечели точка в следващите му два сервис-гейма, като така сетът завърши при 3:6 в полза на Фатич.

29-годишният босненец продължи силното си представяне с още един пробив на старта на третата част, когато излезе напред при 1:2. Кузманов съумя да се върне в мача и да върне брейка при 3:3, но напрежението го завладя и той направи няколко непредизвикани грешки, които отново го изпратиха назад в резултата с брейк при 3:4. Оттам нататък Фатич контролираше своите подавания и приключи двубоя за 4:6.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис