Намери ни
To Top

Уругвайски защитник подсилва Левски до дни

Централният защитник Хоакин Фернандес Пертусо изчаква документите си, след което ще финализира трансфера си в Левски. В момента уругваецът е в родината си, изважда необходимите си разрешения за работна виза у нас и след приключване на процедурата ще пътува за Европа, пише „Тема Спорт“. 

Очаква се това да се случи в близките дни. 25-годишният бранител вече е уточнил условията, под които ще сложи подпис.


Срокът на договора ще е година и половина, като в него ще има опция за удължаването му за още един сезон. Пертусо пристига като свободен агент. В кариерата си той е играл и в нидерландския Хееренвеен, а за последно е бил в уругвайския Атенас. 

Може да действа както в сърцето на отбраната, така и в ролята на левия бек. Хоакин няма да заема квота за играч извън ЕС, тъй като притежава италиански паспорт. При подпис ще стане и първият уругваец, носил синята фланелка. Хоакин Фернандес Пертусо има 3 мача за националния отбор на Уругвай до 20 години. Ако трансферът на защитника се осъществи, то той ще е третото ново попълнение на Левски през зимата след крилото Фабио Лима и халфа Карлос Охене. 

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига