Намери ни
To Top

Клинсман: Не се страхувам от никого, но уважавам Саудитска Арабия и Манчини

Селекционерът на корейския национален отбор по футбол Юрген Клинсман не се страхува по никакъв начин от предстоящия осминафинал за Купата на Азия срещу Саудитска Арабия, въпреки че изпитва безкрайно уважение към съперника и неговия треньор Роберто Манчини. Саудитска Арабия няма нито една загуба от три мача с Република Корея на Купата на Азия. 

„Не се страхувам от никого. Определено не изпитвам страх, а уважение към всеки противник.


Роберто върши фантастична работа. За него това е ново приключение, каквото е и за мен в Република Корея. Уважавам Саудитска Арабия и Манчини, срещу когото съм се изправял многократно в кариерата ми. По принцип неговият почерк може да се види още в десетия му мач на ново място“, заяви той, цитиран от Ройтерс. 

Република Корея не успя да спечели групата си, но по този начин избегна пряк двубой с фаворита за трофея Япония. Отборът на Клинсман допусна изравнително попадение в 15-ата минута на добавеното време срещу Малайзия и германецът дори бе уловен от камерите с усмивка. „Видяхте ме така, защото очаквах това да се случи. В този мач имахме почти 85% притежание, 20 корнера и още куп положения, но така и не вкарахме втори гол. Във футбола обикновено те наказват, когато не отбележиш“, добави той.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол