Намери ни
To Top

ЦСКА и Черноморец излизат в дерби на лидерите в НБЛ

Отборите на ЦСКА и Черноморец ще се изправят един срещу в днешното обедно дерби в Националната баскетболна лига. Два от водещите тимове в първенството през настоящия сезон ще премерят сили от 13:00 часа в залата на “армейците” в столицата.

Възпитаниците на Росен Барчовски ще се опитат да спрат негативната серия от две поредни поражения, след като в последните два кръга допуснаха загуби от Черно море и Рилски спортист, които ги отдалечиха от първото място. Вчера пък стана ясно, че членът на Управителния съвет на ЦСКА – Александър Чакмаков, e подал оставка.


 

Черноморец пък от известно време не може да разчита на пълния си състав заради различни кадрови проблеми, като лидерът в таблицата допусна три поражения в последните си шест мача – от Рилски спортист, Миньор 2015 и Балкан. Въпреки това отборът на Васил Евтимов все още е първи в таблицата с актив от 15-3.

В първия мач между двата отбора за сезона Черноморец надигра ЦСКА с 95:82 в зала “Бойчо Брънзов” в Бургас. Тогава Христо Захариев бе най-резултатен за “акулите” с 27 точки, но сега той е един от играчите с физически проблеми в редиците на бургазлии. Другите са Евгени Хаджирусев и Милен Захариев, а Тони Троша има визови трудности.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол