Намери ни
To Top

Момичетата на България U12 с втора победа и класиране за финала на Европейската зимна купа в Истанбул

Момичетата на България до 12 година постигнаха втора победа на турнира от Европейската зимна купа в Истанбул (Турция). 

Националките се наложиха над Португалия с 3:0 победи. Вчера българките победиха и домакините от Турция с 2:1 успеха. Така България се класира за финалите на най-добрите осем отбора в Европа в Съндерланд (Великобритания) от 9 до 11 февруари.


Утре българките ще играят срещу Румъния на финала в Истанбул.

 България е в състав Мая Мичева, Карла Бързакова и Изабела Жечева с треньор Христоско Атанасов. Изабела Жечева даде преднина на България срещу Португалия с успех с 6:0, 6:2 над Мадалена Соуза. Мая Мичева осигури победата на тима, след като се наложи с 6:2, 6:2 над Кармо Родгируеш. В срещата на двойки Карла Бързакова и Изабела Желева спечелиха с 4:2, 4:2 срещу португалките. 

Момчетата на България до 12 години спечелиха убедително с 3:0 победи срещу Естония на турнира от Европейската зимна купа в Ларнака (Кипър). Националите са в състав Бруно Дженев, Даниел Стоянов и Александър Борисов с треньор Пламен Авуски. 

Вчера българчетата загубиха драматично с 1:2 победи от Швейцария. Така утре националите ще играят срещу Гърция за петото място в турнира. Александър Борисов направи обрат и победи Уго Вахур с 2:6, 6:3, 7:5. Даниел Стоянов се наложи с 6:1, 6:2 над Адриан Шейн и осигури победата на България срещу Естония. В срещата на двойки Бруно Дженев и Даниел Стоянов спечелиха с 6:4, 6:4 срещу Сеп и Шейн.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис