Намери ни
To Top

Аниели: Роналдо в Ювентус щеше да е друга история без пандемията

Бившият президент на Ювентус Андреа Аниели е убеден, че трансферът на Кристиано Роналдо в клуба през лятото на 2018 година е бил добър ход, въпреки че впоследствие тази инвестиция навлече големи финансови проблеми за “Старата госпожа”. Според него престоят на португалеца в торинския гранд е щял да бъде по-успешен, ако по същото време не беше се разразила пандемията от коронавирус. Той също така отрече да е предприемал нерегламентирани счетоводни дейности, заради които в предишния сезон “бианконерите” бяха лишени с 10 точки от своя актив.

“Това беше добър трансфер.


Дайте ми да използвам Роналдо без пандемия и това е различна история. Наказанието от -10 точки? Оставам убеден, че всичко, което сме направили, е било по правилата и според финансовите стандарти. Ако имаш активи, които можеш да преместваш, прави го. Ако е законно, какъв е проблемът?”, коментира в интервю за Financial Times Аниели, който призна, че не би отписъл свое бъдещо завръщане в Ювентус.

Освен това той разкри, че е водил разговори с Насер Ал-Хелаифи за създаването на Суперлигата. Както е известно, президентът на Пари Сен Жермен е сред най-изявените противници за създаването на подобен турнир. “Помня как летях до Париж насред пандемията от COVID-19. Нямаше никой, градът беше пуст. Аз и Насер разговаряхме за създаването на ново състезание, обсъждайки нуждата от промяна, защото ако няма такава, ще бъдем мъртви. Обновения проект за Суперлигата? Дайте ни време за работа. Трябва да намерим желаещи клубове, защото ако нямаме участващи отбори в турнира, не можем да достигнем до потребителите. Откакто футболът се превърна от игра в бизнес, ръководенето му не е еволюирало в подходящо такова за управление на бизнес. Редно е да се каже, че повечето клубове губят пари, нали така? Или всички сме некомпетентни, или системата има някакви недостатъци”, заяви бившият шеф на “бианконерите”.

Аниели също така говори за разрива в отношенията си с Александър Чеферин точно заради проекта за Суперлигата. Двамата си бяха много близки, като италианецът дори е кръстник на една от дъщерите на президента на УЕФА. “И какво от това? То е нещо лично. Преди си говорех с Алекс по три пъти на ден, имахме много силна връзка. Не знам защо е толкова разстроен. Фактът е, че аз имам една цел и се опитвам да я постигна. Аз не правя компромиси. Според мен времето е джентълмен и се надявам, че, може би, в даден момент нещата ще се оправят. Ако ли не, моята съвест си остава супер чиста”, добави той.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол