Намери ни
To Top

Феновете на Тигрес със специална хореография за рекордьора по голове Жиняк (видео)

Феновете на мексиканския Тигрес УАНЛ подготвиха специална хореография за голмайстор №1 в историята на клуба – французинът Андре-Пиер Жиняк.

След като премина в клуба през 2015 г. с трансфер от Марсилия, на нападателя бяха нужни само четири години, за да стане най-добрият голмайстор на клуба за всички времена и да детронира аржентинеца Валтер Гайтан, който имаше 77 гола.

Пет години по-късно, 38-годишният Жиняк продължава да бележи гол след гол, като вече е изиграл 362 мача за Тигрес, а през миналия месец премина границата от 200 гола за мексиканския клуб и вече е 203 попадения.

Именно това бе и акцентът в хореографията на привържениците, които показаха обичта и уважението си към френския голмайстор по време на мача от мексиканската лига срещу Чивас, спечелен с 1:0, като нападателят изигра 75 минути, но не успя да се разпише отново. Феновете издигнаха сини и жълти плакати с буквите „APG“, както и лика на футболиста и числото „200“. Над тях имаше голям транспарант с надпис на френски език „Merci, Andrе” („Благодаря ти, Андре“).

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол