Намери ни
To Top

Следващият съперник на Григор има проблем със слуха, ето кога ще играят

Григор Димитров ще излезе на корта за мача си от третия кръг на Откритото първенство на Австралия срещу Нуно Боржеш в събота сутринта.

Срещата между българина и португалеца ще се проведе на „Киа Арина“ и е четвърта по програма. Преди нея има два мача от програмата при жените на сингъл и един мач на смесени двойки.

Най-ранният час, в който може да започне мачът, е 6:30 българско време, но почти сигурно той няма да стартира преди 8:00 часа.


До момента Димитров и Боржеш не са играли помежду си.

“Киа Арина” е най-новото съоръжение в “Мелбърн Парк” и четвъртият по големина корт в комплекса. Той е със свободен достъп.

Григор Димитров достигна до третия кръг на Australian Open след победи над коравия коравия Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 и над местния любимец Танаси Кокинакисс 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Нуно Боржеш от своя страна отстрани във втория кръг Алехандро Давидович Фокина със 7:6(7), 6:3, 6:3. В момента португалецът е 69-и в световната ранглиста, а личният му рекорд е №63 от 10 април 2023 година. Той няма спечелена титла в АТР тура, но през миналия сезон триумфира с титлите на “Чаланджър”-ите в Монтерей, Финикс и Мая. Боржеш има проблем със слуха, като недочува с лявото ухо. Интересно за него е също така, че притежава диплома за кинезитерапевт.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис