Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Танаси Кокинакис

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу Танаси Кокинакис във втори кръг на Australian Open.

Двубоят е трети на корт “Джон Кейн” и бе насрочен за не по-рано от 7:00 българско време. Метеорологичните условия обаче забавиха програмата на турнира и първата ни ракета ще излезе на корта след 8:50.

Както е известно, Гришо постигна 32-рата си кариерна победа в Мелбърн при елиминирането на Мартон Фучович след обрат в първи кръг – 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 за 3 часа и 30 минути игра.


Кокинакис, който е 80-и в света, прекара 1 час повече на корта при успеха си в пет сета (и шампионски тайбрек) срещу Себастиан Офнер. 

Димитров ще се опита да постигне и седма поредна победа от началото на 2024-та, след като триумфира в титлата с Бризбън за старт на сезона. Това беше естествено продължение на прогреса му през последните поне десет месеца, макар че и миналата година на Australian Open той имаше потенциал за сериозен рейд, просто жребият го срещна с Новак Джокович още в трети кръг.

Постоянните физически проблеми продължават да пречат на Кокинакис да прогресира в ранглистата и да играе редовно, но той винаги се е чувствал отлично на домашна почва и в Australian Open. Цели шест от 16-те негови мача в турнира са продължавали в пълния формат от пет сета. Миналата година той изигра епичен петсетов дуел с Анди Мъри именно във втори кръг, а в кариерата си така и не е успявал да прескочи тази фаза на надпреварата.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис