Намери ни
To Top

Селта изхвърли Валенсия от Купата на Краля

Отборът на Селта надигра тима на Валенсия с 3:1 в среща от 1/8-финалите на турнира за Купата на Краля. С успеха момчетата на Рафа Бенитес си гарантираха изненадващо участие сред най-добрите осем в състезанието, въпреки че в Ла Лига са замесени в битката за оцеляване.

“Прилепите” бяха шокирани още в самото начало и до средата на първото полувреме допуснаха два гола. Резултатът бе открит в 13-ата минута, а малко по-късно заради нарушение в наказателното поле на домакините съдията посочи бялата точка.


Зад топката застана Лука де ла Торе и в 18-ата минута даде стабилен аванс на своите.

Десетина минути по-късно бе отсъден нова дузпа, този път в полза на “прилепите” заради игра с ръка. Отново 11-метровият наказателен удар бе изпълнен с точност и Пепелу намали изоставането на своите в 29-ата минута.

До края и след почивката обаче възпитаниците на Рубен Бараха не намериха правилния път към вратата на Селта и не успяха да докарат срещата поне до продължения. Вместо това допуснаха още едно попадение в 80-ата минута, дело на 24-годишния грък Анастасиос Дувикас и отпадането стана факт.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол