Намери ни
To Top

Златин Георгиев пред Sportal.bg: Ако всичко беше наред, щях да приключа кариерата си в Левски

Новото попълнение на Спартак Плевен Златин Георгиев сподели пред Sportal.bg първите си думи след трансфера си при плевенчани. Най-опитният състезател в българския баскетбол заяви, че нямаше да си тръгне от “сините”, ако финансовите проблеми на клуба не го бяха провокирали да направи това.

“Спечелихме две Купи, играхме добър баскетбол.


Ако всичко беше наред, мислeх там да си приключа кариерата, но тези неща, които се случиха със спонсора, бяха доста неприятни и вече накрая нямаше какво да се прави. Само заради това си тръгнах, иначе не бих го направил”, заяви Георгиев.

Златин все пак си тръгна от Левски с победа в последния си мач за тима, след като помогна с 11 точки и 9 борби за успеха над Академик Пловдив със 72:62 през миналия уикенд. В 16 мача с екипа на столичани 38-годишният състезател записа средни показатели от 10.7 точки, 5.3 борби и 4.2 асистенции.

“На младите момчета искам да кажа да продължават в същия дух – да тренират здраво, да се борят и да се развиват. Да дръпнат колкото се може по-бързо в израстването си. Дано да натрупат още няколко победи до края на второто завъртане, за да могат да са в осмицата за Купата. На феновете искам да благодаря за всички мачове, в които ни подкрепяха. Благодаря им за доброто посрещане, откакто се върнах в Левски. На Тити Папазов и Димитър Ангелов искам да им благодаря, защото когато си тръгнах от Самоков, те ме поискаха. Добре се разбирахме с тях и дано се срещнем пак във времето”, добави баскетболистът.

Сега Голди отива в един от водещите отбори в шампионата през настоящия сезон, тъй като плевенчани заемат четвъртото място в класирането с 11 победи от 16 мача. Това ще е третият отбор в кариерата на Георгиев, който също така девет години защитаваше емблемата на Рилски спортист.

“Само със Спартак бях говорил. Тук условията са много добри, има чудесни баскетболисти и отборът има амбиции да се бори за медали. За мен това беше най-важното нещо. Трябва винаги да се бориш за нещо, а не просто да играеш и да минава времето. Дано се получат нещата и да сме по-напред в класирането. С Богдан Петков съм много добър приятел, с него говорихме, когато се разбра, че нещата с Левски и спонсора са зле. Изчакахме да видим дали ще стане нещо с нов спонсор, но така и нищо не се случи, защото в последния момент един спонсор се отказа. Разбрахме се общо взето за един ден”, завърши Златин Георгиев.

Ветеранът ще има възможността да дебютира за новия си тим в сблъсъка с ЦСКА в неделя от 13:00 часа.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол