Намери ни
To Top

Титла за Италия при танцовите двойки на Европейското първенство по фигурно пързаляне

Италианците Шарлен Гиняр и Марко Фабри защитиха титлата си при танцовите двойки на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Каунас (Литва).

Италианците, който са също трети от континенталните шампионати през 2019 и 2022 година, както и актуално световни вицешампиони, изпълниха силна волна програма и събраха сбор от 214.38 точки. Те стигнаха до второ поредно злато при 12-о си участие на първенство на Европа, след като миналата година спечелиха първа титла за Италия в тази дисциплина от 2014 година насам.


Втори се наредиха Лайла Фиър и Люис Гибсън (Великобритания) с 210.82 точки, а на третата позиция за радост на местната публика заеха представителите на Литва Алисън Рийд и Саулиус Амбрулевичиус с 203.37 точки.

Гиняр и Фабри донесоха втора титла за Италия от първенството, след като при спортните двойки шампиони станаха Лукреция Бекари и Матео Гуаризе.

По-рано днес при жените шампионката на България Александра Фейгин завърши на 18-о място, а победителка стана Луна Хендрикс, която завоюва първо злато за Белгия от 77 години насам.

В неделя Европейското първенство завършва с галаспектакъла на призьорите. Общо 167 фигуристи от 32 държави участват на шампионата, а Литва е домакин на този форум за първи път в историята.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт