Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot498398.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Тодор Стойчев продължава напред на турнира по фехтовка в Тунис – Sportove
Намери ни
To Top

Тодор Стойчев продължава напред на турнира по фехтовка в Тунис

Тодор Стойчев се класира сред най-добрите 64 на сабя на турнира Гран При на Тунис, валиден за Световната купа по фехтовка за мъже и ще се бори за медалите на надпреварата. Състезанието събра 177 фехтовачи от 40 държави.

Стойчев е единственият българин в състезанието при мъжете, но това не му попречи да се представи достойно. В групите възпитаникът на фехтовален клуб „Свечников“ записа две победи и четири загуби, което беше достатъчно да играе в елиминациите.


Там той победи Джун-йeон Ким (Република Корея) с 15:7, Тамаш Дечи (Унгария) с 15:12 и се класира за втория ден на надпреварата, когато най-добрите 64 в състезанието ще спорят за медалите.

В първия кръг от финалните елиминации българинът ще се изправи срещу Арон Силаги (Унгария), който е номер 3 в световната ранглиста и има три златни олимпийски медала.

В неделя за призовите места на Гран При на Тунис ще спорят и две българки. Йоана Илиева и Олга Храмова влязоха сред най-добрите 64 на турнира и ще играят съответно срещу Со-йеон Чой (Република Корея) и Ирене Веки (Италия), която е многократен медалист от Световни и Европейски първенства.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558