Намери ни
To Top

Тухел отдаде почит на Бекенбауер и потвърди за Дайър

Наставникът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел говори пред медиите преди подновяването на Бундеслигата утре. Баварският гранд е домакин на Хофенхайм.

Тухел отдаде заслуженото на починалата легенда на Байерн, Германия и на световния футбол Франц Бекенбауер: “Това е ситуация, с която е трудно да се справим. Той имаше невероятен живот.


Твърде съм млад, за да съм го гледал като играч. Той има измерение, обхват, който не можеш да обхванеш. Утре на стадиона и през следващите няколко седмици ще бъде много емоционално. Ще бъдем много наясно с това утре и следващата седмица по време на възпоменателната служба. В същото време сме съсредоточени върху мача и искаме да започнем годината добре с победа.

Срещнах го само два пъти за кратко. Това, което се забелязваше, беше неговият открит и приятелски маниер. Имаш чувството, че го познаваш добре. Той докосваше сърцата на хората и достигаше до тях емоционално. Това беше неговата аура, неговият характер. Постигнатото от него беше невероятно. Той заслужава най-голямо уважение”.

Наставникът на Байерн потвърди за привличането на Ерик Дайър от Тотнъм: “Той е тук, в града, и се опитваме да финализираме трансфера, за да го ползваме като още една опция за централен защитник. Ще изчакаме, докато всичко приключи, защото от опит знам, че всичко може да се провали дори в последния момент.

Той е специалист в центъра на защитата. Играл е и като дефанзивен халф в Премиър лийг, но отдавна вече не. Вземаме го за позицията централен защитник, може да играе в центъра на отбраната отдясно или отляво, както и във формация с трима защитници. Взехме го главно, за да може Леон Горетцка да играе свободно в средата на терена и да не се налага повече да се преквалифицира на централен защитник. Що се отнася до другите позиции, ще видим какво ще се случи, с трансферите стана много трудно, научих се да бъда търпелив с тях, въпреки че това не е най-силното ми качество”.

Тухел коментира и проблемите в тима и мачът с Хофенхайм: “Кингсли Коман почиваше заради проблем с гръбначния стълб, но предполагаме, че ще бъде здрав. Александър Павлович се завръща. Иначе другите отсъстващи са само тези с дълготрайни контузии. Взехме и няколко играчи от академията.

Струва ми се, че сме готови, тренирахме добре. Духът е налице и аз съм оптимист за утрешния ден. Очаквам от Хофенхайм да играят в схема с трима защитници, като преливат в петима. Те са много динамични. Ще бъдем подготвени за това. Разполагат с много скорост в предни позиции. Разполагат с много различни типове играчи, могат да играят и са добри на контраатака. Нашата контрапреса ще бъде важна”.

Специалистът говори и за отсъствието на Нусаир Мазрауи, който ще играе за Мароко за Купата на африканските нации, въпреки че е невъзстановен от контузията си: “Разбирам всеки треньор на национален отбор, който иска да използва най-добрите играчи. Нашето желание беше той да отиде там малко по-късно. Нашата препоръка е, че той може да играе най-рано в третия мач от групата. Но това е само препоръка, няма да се изненадам, ако се окаже другояче. Реалността е донякъде парадоксална. Но това е положението”.

Що се отнася до борбата за титлата, Тухел отговори: “Освен Леверкузен, Щутгарт и Лайпциг също имат шанс да се включат. В петък имаме възможност да се доближим до Леверкузен. Имаме много високо ниво, но все още има какво да подобряваме в противниковата половина и в контрапресирането. Оставам с впечатлението, че през последната седмица направихме крачка напред. Искаме да влезем в някаква серия с трите домакински мача. Целта е ясна – искаме да станем шампиони”.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол