Намери ни
To Top

Защитник на Лудогорец остава в Словения

Десният бранител на Лудогорец Жан Карничник ще остане в Целе поне до края на сезона, съобщи planetnogomet.si. Както е известно, договорът за преотстъпване на крайния защитник е до 31 януари 2024 година, но двата клуба се очаква да постигнат договорка за удължаване с още 6 месеца или за продажба на играча. Основната причина е предстоящото участие на Словения на Евро 2024. Карничник е част от селекцията на скиорите, които са в група с Англия, Дания и Сърбия.


Заради това той иска да е максимално близо в полезрението на селекционера Матяж Кек. В настоящия си тим Жан играе редовно, докато в Разград рядко печелеше доверието на треньорите.

За Карничник е имало доста оферти на масата за преговори, но той ще остане в Целе. На хартия десният бек все още е футболист на Лудогорец и при всякакви движения словенецът трябва да се съобразява с орлите. Целе има опция да откупи правата на бившия бранител на Марибор и смята да се възползва от нея.

Интерес към играча е имало от Марибор и клубове от Германия и Италия. Футболистът не крие желанието си да отиде в чужбина поне още веднъж в кариерата си, но в същото време е вярно, че не искаше да поема никакви рискове преди Евро 2024, така че се очаква да се спре на „доказано“ решение.

Евентуално заминаване в чужбина през зимата определено би било сериозен риск, защото словенският селекционер Матяж Кек няма да може да си позволи да вземе на европейското първенство футболисти, които няма да играят за техните клубове, а връщане в Лудогорец ще означава точно това, твърдят медиите в Словения.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига