Намери ни
To Top

Марек удари Пирин в люто Югозападно дерби! Силен Мартин Симеонов вдъхнови домакините за успеха

Отборът на Марек Юнион Ивкони (Дупница) завършиха календарната 2023-а година с победа в Efbet Супер Волей. Момчетата на Найден Найденов удари у дома Пирин (Разлог) с 3:0 (28:26, 28:26, 25:18) в лютото Югозападно дерби от последния 11-и кръг от първия полусезон на шампионата, играно тази вечер.

Въпреки успеха, дупничани остават на 10-о място във временното класиране с 4 победи, 7 загуби и 12 точки. С по 4 победи, 7 загуби и 12 точки са и тимовете на Пирин, и на Черно море (Варна), които са съответно 8-и и 9-и с по-добри геймови съотношения.


Новото попълнение на Марек Мартин Симеонов, който дойде от Хебър (Пазарджик), направи своя дебют за тима и със своите силни изяви донякъде вдъхнови домакините за победата. Симеонов завърши с 10 точки (2 аса, 47% ефективност в атака и 57% позитивно посрещане – 3) за успеха.

Над всички за дупничани отново бе капитанът Димитър Дулчев с 19 точки (3 блока и 42% ефективност в атака – 15). Иван Тасев и Ивайло Дамянов добавиха по още 11 точки за победата.

Независимо от това, за MVP на мача беше обявен разпределителят на победителите Антон Станчев.

За тима на Пирин най-резултатен стана Мариян Наков със 17 точки (1 блок и 50% ефективност в атака – 8), а Радослав Попов приключи с 12 точки.

Снимки: nvl.bg/startphoto.bg

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Волейбол