Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot493339.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Строл: Не можех да си позволя да се съмнявам в себе си – Sportove
Намери ни
To Top

Строл: Не можех да си позволя да се съмнявам в себе си

Ланс Строл категорично остана в сянката на Фернандо Алонсо в хода на сезон 2023 във Формула 1.

Двукратният световен шампион се присъедини към Астън Мартин в началото на годината и започна кариерата си в тима от Силвърстоун ударно. Той се качи на подиума в шест от първите осем състезания за годината, след което до края на кампанията добави още две призови класирания.

В крайното класиране испанецът остана на четвъртото място с общо 206 точки.


В същото време Строл завърши годината едва десети, със „само“ 74 пункта. Канадецът в нито един момент не беше близо до качване на подиума в хода на сезона. Неговото най-добро класиране беше четвъртото място от Гран При на Австралия, което беше постигнато след пълни хаос в края на надпреварата в Мелбърн.

За Строл много тежка беше средната част от сезона, когато той се затрудняваше дори да влезе в зоната на точките. В периода от Гран При на Великобритания до Гран При на Катар (общо осем състезания и два спринта) той взе точки в само две от тези надпревари, финиширайки десети и девети в Унгария и Белгия.

След тази криза от средата на сезона Строл завърши кампанията позитивно, постигайки две поредни пети места в Бразилия и Лас Вегас. Петото място в Гран При на Сао Пауло дойде след най-доброто му представяне в квалификация през 2023 година, след като той стартира трети на „Интерлагос“.

По думите на Строл този негов възход в края на годината се дължи на факта, че той е започнал да се чувства по-комфортно в AMR23 в края на сезона. Той също така заяви, че не е можел да си позволи да се съмнява в себе си по време на спада в представянето му в средата на сезона.

„Със сигурност се чувствам добре, щом се представям добре. Но аз знаех, че, ако усетя добра платформа под себе си, която да мога да карам свободно, без да се съобразявам с неща, които ми пречеха, аз ще се представям на ниво.

„През последните месеци, с промените, които направихме по колата, аз просто не можех да се почувствам свободно в колата в някои уикенди и да карам както си мога. Просто колата не се държеше както аз исках. А на това ниво, когато колата не се държи както искаш и не реагира според желанията ти просто няма как да се представяш добре.

„В тези моменти не трябва да се съмняваш в себе си. Трябва да знаеш, че щом разполагаш с нужното ти ще се представяш добре и обратното. Това е Формула 1, всички пилоти са на много високо ниво. Ако не се чувстваш добре в колата няма как да си конкурентен. Поне аз така виждам нещата“, обясни Строл.

Той също така коментира и лошия късмет, който го сполетя на няколко пъти в хода на сезона и му коства добри резултати в състезанията или квалификациите.

„Да, беше сезон с лош късмет или по-скоро пропуснати възможности. Не обичам да използвам изрази като лош късмет, но мисля, че имахме пропуснати възможности.

„Но щом говорим за повреди или прочие, може би си е лош късмет. В Джеда получих повреда от четвъртото място, в Монако минах през отломки в квалификацията и стартирах в средата на колоната. Там това ти проваля целия уикенд. В Япония се движех добре и задното крило се повреди. В Нидерландия не спряхме в бокса при дъжда и това беше грешното решение. Бяхме в позиция да спечелим добри точки там, но това е част от спорта“, обясни канадецът.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558