Намери ни
To Top

Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща на живо по БНТ 3

Най-добрите гимнастички от Европа се събират в Будапеща за генерална репетиция преди Олимпийските игри в Париж през лятото. Шампионатът на Стария континент от 23 май до 26 май, който ще даде отговор на въпроса кой ще влезе в ролята на фаворит през сезона, ще бъде излъчен по БНТ 3.

България участва с най-добрите си състезателки на първенството, което е само 75 дни преди Олимпийските игри в Париж. Боряна Калейн в индивидуалната надпревара и ансамбълът ще защитават титлите си от миналата година.


В състава при индивидуалните състезателки са и Стилияна Николова, както и дебютантката Елвира Краснобаева. Те ще се борят и за отборната титла, също притежание на българките от миналата година.

Общо 303 гимнастички от 40 държави ще стартират в унгарската столица, а шампионатът има още по-голям залог, тъй като там ще бъдат раздадени последните олимпийски квоти – по една в индивидуалната надпревара и ансамблите.

БНТ 3 ще предложи истински маратон на любителите на художествената гимнастика, като от четвъртък до неделя ще предава пряко над 20 часа от шампионата.

Програма на преките предавания по БНТ 3:

23 май (четвъртък) – от 10:00 ч. и от 12:15 ч. квалификации на обръч и топка

24 май (петък) – от 15:15 ч. и от 18:00 ч. квалификации на бухалки и лента

25 май (събота) – от 15:15 ч. квалификации многобой (индивидуално), от 18:45 ч. квалификации многобой (ансамбли)

26 май (неделя) – от 11:05 ч. финали на уреди (индивидуално), от 14:40 ч. финали на уреди (ансамбли)

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558