Намери ни
To Top

Коко Балабанов и Чешке Будейовице с 4-а поредна загуба в ШЛ

Българският посрещач Калоян Балабанов и неговият Ижхострой (Чешке Будейовице) записаха 4-а поредна загуба в най-силния европейски клубен турнир – Шампионската лига за мъже. Вицешампионите на Чехия отстъпиха като гости на полския гранд Ястржембски Венгел (Ястржембие-Здруй) с 1:3 (21:25, 17:25, 17:25, 17:25) в среща от Група D на турнира, игранa снощи пред близо 1700 зрители.

Така Чешке Будейовице е на последното 4-о място в групата без победа и без спечелена точка до момента, като вече няма шансове дори да се бори за 3-ата позиция и продължаване във втория по сила евротурнир за Купата на CEV. Полският гранд пък е еднолично начело с 4 победи от 4 мача и 12 точки, като почти сигурно ще спечели първото място и ще се класира за 1/4-финалите.


В следващия кръг мачове Балабанов и съотборниците му са домакини на германския Люнебург, а Ястржембски гостува на испанския Гуагуас (Лас Палмас). И двата двубоя са след Нова година.

Калоян Балабанов игра цял мач за гостите и завърши със скромните 8 точки (1 блок, 1 ас, 38% ефективност в атака и 58% позитивно посрещане – 2).

Най-резултатен за Чешке Будейовице стана кубинецът Алехандро Гонсалес Родригес с 14 точки (3 аса и 38% ефективност в атака – 6).

Най-полезни за Ястржембски станаха френският национал Жан Патри (2 блока, 2 аса и 57% ефективност в атака – 12) и Томаш Форнал (1 блок, 1 ас, 39% ефективност в атака и 67% позитивно посрещане – 10) с 16 и 14 точки за победата. Патри беше обявен и за MVP на мача.

Снимки: CEV.EU

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Волейбол